XVIII Folosiţi subconştientului pentru a înlătura teama

1.Faceti chiar lucrul de care va este teama cel mai mult. Frica va dispare instantaneu. Spuneti-va mereu: „Imi stapanesc perfect teama”.
2.Frica reprezinta un gand negativ care apare in minte cand imaginatia scapa de sub control. Inlocuiti acest gand prin idei realiste si constructive. Teama a ucis milioane de oameni. Faceti a.i. credinta sa devina mai puternica decat teama.
3.Frica este cel mai mare inamic; ea sta la originea esecurilor, a bolilor si a relatiilor nearmonioase dintre oameni, dar paote fi invinsa prin iubire, caci iubirea ne pune in rezonanta cu energiile sublime ale universului.
4.Neutralizati sugestiile e teama adoptand idei opuse lor: „Sunt curajos, echilibrat, senin, calm”. Veti observa aparitia unor efecte minunate.
5.Tracul se afla la originea amneziei in caul examenelor. Ca sa nu va mai confruntati cu el, sugestionati-va astfel: „Am o memorie perfecta si-mi amintesc tot ce am invatat”; sau, tot asa de bine, puteti sa va imaginati ca un coleg vine sa va felicite pentru notele de 10 luate la examene. Perseverati si veti reusi.
6.Daca aveti teama de apa, invatati sa inotati. Imaginati-va ca va jucati veseli si liberi prin apa. Inchipuiti-va ca apa va inconjoara cu prospetimea si racoarea ei. Va fi mult mai usor sa invatati sa o stapaniti si sa va bucurati de ea. Aceasta este legea subconştientului.
7.Daca aveti oroare de locuri inchise: ascensor, Sali de conferinta, inchipuiti-va ca sunteti intr-un ascensor care va duce silentios acolo unde doriti sa ajungeti. Ganditi-va in ce stare de oboseala ati fi dupa ce ati urcat in fuga 5 etaje si cat de linistit su calm coborati din lift. Veti fi uimiti cat de repede va biruiti teama.
8.Nu ne nastem decat cu doua feluri de frica: cea de inaltime (frica de cadere) si frica de zgomot. Toate celelalte sunt dobandite in timpul vietii, mai ales in copilarie. Debarasati-va repede si complet de ele.
9.Frica face parte din instinctul de conservare. Frica patologica este, in schimb,foarte periculoasa si reprezinta rezultatul gandurilor negre, al oboselii si al imaginatiei necontrolate.
10.Acum, cand stiti ca subconştientul reactioneaza prompt la orice sugestie si va poate implini orice dorinta, puteti elimina orice fel de angoasa si obsesie, cultivand cu fervoare exact opusul ei. Iubirea alunga intotdeauna teama.
11.Daca va temeti de esec concentrati-va asupra asupra ideii de reusita. Daca va temeti de boala orientativa mintea spre sanatate. In orice pericol v-ati afla, invocati protectia divina. Daca sunteti terifiati de ideea mortii meditati asupra faptului ca viata este eterna. Dumnezeu este VIATA, iar VIATA va apartine chiar din acest moment.
12.Pentru orice frica este valabila legea substitutiei. Iata ce se petrece: cand va temeti de un anumit lucru, atunci apare dorinta de a obtine exact opusul sau. Daca sunteti bolnav, doriti sanatate, daca sunteti inchis, doriti libertatea. Fiti optimisti, concentrati-va asupra dorinteti, caci subconstientul o va implini.
13.Viitorul exista in stare potentiala in mintea dumneavoastra. Gandurile pozitive sunt creatoare, deci ceea ce doriti cu putere se va petrece. Ganditi binele si veti avea parte de bine.
14.Priviti-va frica in fata, puneti-o in lumina ratiunii. Invatati sa radeti de spaimele dumneavoastra. Acesta este tratamentul cel mai bun.
15.Nimic din exterior nu va poate perturba daca nu-i permiteti acest lucru. Sugestiile, minciunile si aluziile celorlalti nu pot avea putere asupra dumneavoastra daca va orientati permanent catre ceea ce este bun si divin. Nu exista decat o singura Putere Creatoare, de aceea orice contradictie sau conflict nu pot fi decat daunatoare si false. Adevarul lor sta in Armonie si in Iubire. De aceea, orice gand bun este inspirat si insufletit mereu de Puterea divina.

Un comentariu

Un gând despre „XVIII Folosiţi subconştientului pentru a înlătura teama

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s