XVI.. Arta de a fi iertator si bun cu cei din jur – invatati sa iertati

1.Dumnezeu, care este insasi Viata, nu are favoriti. Dar cei care actioneaza intotdeauna in acord cu legile armoniei universale par favorizati de soarta.
2.Nu Dumnezeu ne trimite boli, accidente sau suferinte, ci le creem noi singuri prin gandurile noastre distructive: cu alte cuvinte culegem ceea ce am semanat in trecut.
3.Felul cum vi-L inchipuiti pe Dumnezeu este un lucru important in viata. Trebuie sa-L vedeti ca pe un Dumnezeu al iubirii universale.
4.Natura nu va condamna; nu trebuie sa va temeti de pedeapsa ei. Va iarta si atunci cand va pedepsiti singuri, cautand mereu sa vindece, sa aline, sa reinstaureze ordinea divina.
5.Sentimentul de vinovatie este neintemeiat, caci nimeni nu doreste sa va pedepseasca. Prin propriile ganduri distructive pe care le intretineti permanent va faceti un mare rau dumneavoastra insiva.
6.Fortele naturii nu sunt rele, doar modul in care le utilizam paote fi gresit. Cu ajutorul alectricitatii, de exemplu, putem provoca un incendiu sau putem lumina un cartier intreg. Intentia noastra se afla de fapt la originea dezastrului, nu energia neutra pe care o folosim pentru a ne indeplini scopul.
7.Daca cineva va critica si va dati seama ca are dreptate, bucurati-va sa fiti recunoscatori pentru ca v-a dat posibilitatea sa va reparati greselile.
8.Nu mai puteti fi raniti de cineva prin cuvinte daca deveniti stapan peste propriile dumneavoastra ganduri si reactii. Cel mai mult va puteti ruga pentru el, pentru pacea sa launtrica.
9.Rugati-va sa fiti calauziti in tot ceea ce intreprindeti, apoi sa fiti receptivi ca sa recunoasteti raspunsul intuitiei. Va veti da seama mai tarziu ca aceasta reprezinta ca mai buna optiune.
10.Intentia este cea care face ca o actiune sa fie buna sau rea. Dorinta sexuala nu este josnica, nici dorinta de a manca sau de a avea noroc. Depinde ce turnura dati acestor impulsuri naturale. Urmariti sa va satisfaceti dorintele fara a face rau nimanui.
11.Resentimentele, ura, ostilitatea, toate aceste sunt cauze profunde ale bolilor cu care va confruntati. Impacati-va cu dumneavoastra insiva si iertati pe cei din jur, iradiind iubire si bunavointa catre toti cei care v-au facut rau. Continuati in acest mod pana cand veti simti ca intreaga fiinta vi se va umple de un profund calm spiritual.
12.A ierta înseamnă a dărui. Dăruiţi iubire si bucurie celorlalţi, pana nu va mai ramane nici un strop de durere in inima dumneavoastră.
13.Sa presupunem ca aţi avut in trecut un abces dentar foarte dureros. Va mai doare si acum? Nu! La fel, daca cineva v-a făcut rău sau v-a jignit intr-un anumit fel, mai păstraţi inca rsentimente fata de el? Va mai înfuriaţi când va amintiţi de el? In acest caz, rădăcinile urii sunt inca in vigoare in dumneavoastră si ele risca sa va distrugă încetul cu încetul. Doriţi numai binele celui care v-a făcut rău, pana când ura se va transforma in calm si bunăvoinţa.

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s