XIV.. Cum sa devenim mai fericiti – Pasi catre fericire

1.William James afirma ca cea mai mare descoperire a secolului a fost revelarea puterii nesfarsite a subconştientului dinamizat in credinta.

2.In fiecare dintre noi salasluieste o forta imensa. Daca veti dobandi o incredere deplina in ea fericirea va va cuprinde viata si toate visele vor deveni realitate.

3.Prin dinamizarea acestei forte latente veti transforma raul in bine, va veti implini aspiratiile. Aceasta este semnificatia cuvintelor biblice: „ Cine are incredere in Dumnezeu, acela este fericit”.

4.Alegeţi întotdeauna fericirea. Ea poate deveni o obişnuinţa daca o intretineti cu perseverenta.

5.Dimineata, cand deschideti ochii, spuneti: „Astazi aleg fericirea; incepand de acum voi avea succes. Doresc ca toate actiunile mele sa fie bune. Daruiesc dragoste si bunavointa tuturor fiintelor. Sufletul meu se umple de pace.” Concentrati-va plini de iubire asupra acestor ganduri.

6.Fiti recunoscatori pentru toate binecuvantarile care va sunt daruite. Rugati-va pentru fericirea, pacea si prosperitatea tuturor fiintelor acestei lumi.

7.Trebuie sa doriti cu sinceritate sa fiti fericiti, caci nimic nu este obtinut fara o aspiratie intensa. Imaginatia controlata si increderea va sunt ajutoare nepretuite. Imaginati-va cum ar fi daca dorinta v-ar fi indeplinita si traiti plenar aceasta stare. Chemati prin rezonanta starea pe car o invocati.

8.Gandurile sumbre, pline de neincredere, de griji, mania si ura va vor aduce in timp numai suferinta, nefericire si deprimare. Amintiti-va ca intreaga manifestare este rodul Mintii Divine; astfel, prin analogie, ceea ce ganditi se va implini mai devreme sau mai tarziu.

9.Fericirea nu poate fi cumparata cu nici o bogatie din lume. Unii milionari sunt fericiti, altii sufera de depresii cronice. Unii saraci sunt fericiti, altii sunt mereu tristi. Unele cupluri sunt rusite, altele nu. Fericirea nu depinde de situatia sociala sau materiala, ci de atitudinea interioara, de starea launtrica.

10.Bucuria interioara este rodul mintii perfect calme. Umpleti-va mintea cu ganduri echilibrate si senine; nimic nu va fi atunci imposibil.

11.Lumea exterioara nu trebuie sa va perturbe fericirea. Ganditi-va ca intamplarile nu sunt cauze, ci efecte ale stării mentale in care va complaceti. Raportati-va mereu la Principiul Creator, perfect si plin de beatitudine nesfarsita, car se afla in toate fiintele.

12.Omul fericit este cel care daruieste mereu tot ce are mai bun si mai elevat in el insusi. Dumnezeu reprezinta aspectul cel mai bun, mai subtil si mai elevat din noi, caci Imparatia Lui este chiar in inima noastra.

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s