IN ACORD CU EMINESCU…

Iubesc marea,cu azurul ei infinit si sunt in acord perfect cu Eminescu.Si el, si eu avem uneori acelasi dor,la marginea marii.Cum poti sa fii indiferent la susotitul ei,tainic, vara sau la hohotele zbuciumate iarna ,la vremuri grele, de furtuni napraznice? Cum poti privi, fara sa rezonezi cu ea,valurile starnite de puteri uriase ,care iti aduc aminte de rolul tau, atat de trecator pe acest pamant?Si atatea alte intrebari ,care-ti golesc existenta de rutina si te arunca in desisul propriului SUBCONSTIENT.
Dece…dece eu ,Doamne?
Undeva ,acolo ,in adancul tau exista raspunsul.Trebuie doar sa stii sa ceri…si sa accepti, ca nimic ,dar absolut nimic, nu e intamplator …

13 gânduri despre „IN ACORD CU EMINESCU…

 1. Hello,

  I want to say thanks for following me at http://www.oldspouse.wordpress.com.

  I’d like to add that if you enjoy my „This Old Spouse” column, I think you’ll love this:

  http://www.amazon.com/The-Oklo-Device-ebook/dp/B00F9IPO04/ref=sr_1_1?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1379510327&sr=1-1

  Or you can go here:

  http://www.smashwords.com/books/view/354657

  It’s a terrifying story called The Oklo Device.

  Take a look at the story; see if you get hooked on it, e-mail me at roger.white@tasb.org, and I’ll send you the rest. If you like the story, please share with others. This is the only way good things happen today–agents and publishers are of the dinosaur era. They’re slow; they’re frightened; and they’ll eat you if you’re not careful. We’re on our own. I truly believe in this book. If you do, too, share it with someone. Thank you!

  And thank you so much, again, for being one of the faithful.

  Best regards,
  Roger White
  „This Old Spouse”

 2. Așa spuneam și eu până nu demult, că nimic nu e întâmplător, și totuși… ca peste tot, și în structura Universului, și a vieților noastre, mai există mici rateuri, mici note false. Sunt unele lucruri care se întâmplă pur și simplu în virtutea unei inerții cosmice, dacă noi nu avem energia, sau voința, de a le schimba, de a cere altceva pentru noi.
  Cred că afirmația aceasta că ”nimic nu este întâmplător” este adevărată doar în măsura în care te lași condus 100% de acea Putere Universală, oricum am vrea să o numim. Atunci, probabil că ne încadrăm aproape perfect în modelul universal. Dar, în cazul în care mai avem și păreri și dorințe proprii (și, cine nu are ?), e posibil ca viața noastră să iasă puțin din ”mecanism”, și să mai apară și fenomene întâmplătoare…

  E doar o părere, dar e formată pe baza vieții. 🙂 Mulțumim pentru prilejul de reflecție !

  P. S. Și eu iubesc marea. Am trăit aproape 20 ani pe malul ei…

 3. Sunt fiica marii, si vara si iarna . Rad, zambesc, cand ii simt mirosul sarut, valurile furioase sau line . Oriune m-as duce, marea ma cheama acasa .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s