CUM ITI ”AJUTI ” SUBCONSTIENTUL SA TE ”AJUTE”

In acest articol, m-am gandit sa elucidez un mister. Se vorbeste foarte mult despre felul in care functioneaza subconstientul. Iar acum, aflam si de ce se intampla anumite lucruri si care este aportul subconstientului in viata noastra,dece ni se intampla ,,lucruri,,bune si rele.

SUBCONSTIENTUL ESTE ASEMENI UNUI COPIL.Daca ii spui unui copil “sa nu bagi degetele in priza”, el se va duce direct la priza in scopul de a baga degetele acolo. Inconstientul nu cunoaste nici el cuvantul “NU”. Cuvintul “nu” este anulat din prima clipa. subconstientul are o orientare in intregime pozitiva. La ceea ce ii spui sa fie atent, va fi atent. Atunci cand spunem “Nu vreau sa vars cafeaua!”,subconstientull intelege exact contrariul – si actioneaza in consecinta.

Un copil poate fi educat. Si conform educatiei pe care o primeste, va avea anumite principii, valori si linii principale in viata sa, pe care le va urma. Subconstientull, deasemenea, poate fi educat. Daca vad ca ceva nu merge bine in ceea ce fac, s-ar putea sa-mi dau seama ca subconstientul l meu are instructiuni gresite despre ceea ce inseamna sa imi fie bine. Dar el actioneaza asa cum a fost educat.

 

MISIUNEA NR 1 A SUBCONSTIENTULUI ESTE PROTECTIA PERSONALA

Da,subconstientull are o singura misiune principala – protectia si siguranta omului. Orice altceva este trecut in plan secundar. Tot ceea ce face subconstientul, tot ceea ce pune in miscare, tot ceea ce se intampla are in vedere bunastarea individului.

Iar atunci cand omul face ceva ce nu este in acord cu sine…subconstientul stie asta si actioneaza in consecinta. Atunci cand reprimam ceva ce ne dorim, atunci cand facem alt lucru decat ceea ce vrem cu adevarat, atunci cand spunem “Da.” in loc de “Nu!”, atunci subconstientull intervine si actioneaza in cele mai variate forme. Subconstientul da semnale intotdeauna, avertizeaza ca ceva nu este bine – ca o valoare sau un principiu sunt incalcate. Si insista. Incontinuu.

Insa noi am fost invatati ca pentru a fi adulti si a reusi in viata, este nevoie sa reprimam, sa ne refuzam dorintele, sa ne punem pe planul doi atunci cand nu ar fi cazul, s.a.m.d. De fapt, in toate acestea se afla un program – transmis de cele mai multe ori de la o generatie la alta. Si oamenii tot mai cred in intamplari…

 

BOLILE FIZICE- DECLANSATE DE SUBCONSTIENT?

O idee care a aparut din ce in ce mai des in ultimul timp – de fapt, incepand cu anii 1900 – este ca tot ceea ce se intampla la nivelul corpului fizic, are un corespondent direct si o cauza in sfera psihica. De aici, a rasarit si medicina psiho-somatica. Aceasta, ca si alte orientari – precum Noua Medicina Germanica (Dr. Hammer) si Biologia Totala (Dr. Claude Sabbah) – sustin ca orice boala are un corespondent psihic ascuns, un soc, o trauma, o dorinta reprimata etc. De fapt, ceea ce sustin studiile, este ca o data ce omul a constientizat ceea ce a declansat procesul bolii, el poate intra in faza de vindecare – ceea ce presupune disparitia bolii.

Bolile considerate altminteri fara cauza si fara leac (poate doar uneori, operatia), primesc in acest fel o explicatie si o cale de vindecare, de rezolvare. Astfel, cancerul, leucemia, bolile de piele, ulcerul, sunt toate considerate (si mai ales demonstrate) ca fiind vindecabile.

Astfel, prin aceste afectiuni sau boli, subconstientul decide sa dea un semnal de alarma despre ceva ce s-a petrecut si a ramas nerezolvat, neinteles. Este poate ironic, dupa cum ar spune unii, faptul ca insasi instanta de baza, care ar trebui sa protejeze omul -SUBCONSTIENTUL – este capabila sa declanseze un lucru care face rau omului. Insa iIntentia este de a semnala conflictul, trauma, socul. De fapt, solicita rezolvarea lui.              Acum….stim ca se poate,..               

E foarte simplu! Orienteaza ceea ce gandesti, ceea ce crezi, ceea ce vrei sa obtii, spre o intentie pozitiva.

Spre exemplu, in loc de “Nu vreau sa vars cafeaua!” poti sa spui “Vreau sa-mi beau cafeaua linistit(a)!”. La “Nu vreau sa ma simt rau maine”, poti sa spui “Vreau sa am o zi exceptionala maine!”. La “Mi-e frica sa nu fiu dat afara!” poti spune “M-am hotarat sa devin mai bun, sa ma perfectionez in ceea ce fac!”. Acestea sunt doar exemple de sugestii, pe care le poti folosi in a te orienta.

Tu stii, ca atare, ca poti sa incepi prin a da subconstientuluii tau sugestii pozitive ce vor da nastere unui intreg cerc vicios de evenimente si imprejurari pozitive in viata ta, acum, maine sau oricand este potrivit pentru tine.

Un gând despre „CUM ITI ”AJUTI ” SUBCONSTIENTUL SA TE ”AJUTE”

  1. Subconștientul nostru are momente în care recepționează defectuos informația, iar în altele, totul este introdus în sertarul potrivit si pus, după aceea să acționeze! Informațiile cuprinse în acest articol, le-am aflat prima oară acum 10 ani. A fost doar o „luare la cunoștință”, căci nu au avut efect. Le-am cunoscut cu adevărat abia acum 3-4 ani și de atunci au început să lucreze și să aibă efect asupra mea.
    Extrapolând, te-am întâlnit de mai multă vreme prin comentarii, ți-am vizitat căsuta virtuală, dar abia acum sunt pregătit să-ți urmăresc activitatea de pe blog, ceea ce voi și face!
    În concluzie, nu totdeauna suntem pregătiți să receptăm la valoarea reală informațiile, indiferent de ce natură ar fi acestea. Avem nevoie de o dospire a lor, pentru ca apoi să cuprindem esența lor!
    Mulțumesc pentru că mi-ai dat ocazia acestui comentariu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s